Realtid

Länsförsäkringar Liv tillämpar ny konsolideringspolicy

Camilla Jonsson
Uppdaterad: 28 apr. 2020Publicerad: 28 apr. 2020

Länsförsäkringar Livs nya konsolideringspolicy innebär att en och samma policy nu används för de traditionella förvaltningsformerna Gamla Trad och Nya Trad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spela klippet
Realtid TV

Svenska kronan tappar – till och med mot Ukrainas valuta

29 nov. 2024

I den nya policyn tas värdet på garantin i försäkringarna med fullt ut i beräkningen av konsolideringsgraden vilket ger en mer rättvisande bild av aktuell konsolideringsgrad, skriver Länsförsäkringar i ett pressmeddelande.

Den synliga effekten av förändringen är att den redovisade konsolideringsgraden i Gamla Trad blivit lägre. Värdet i de enskilda försäkringarna påverkas inte av förändringen.

Konsolideringsgrad är ett mått på förhållandet mellan värdet på totalt förvaltade tillgångar och värdet på kundernas samlade sparande. En konsolideringsgrad över 100 procent betyder att det finns överskott som över tid kan komma kunderna till godo. Enligt den nya konsolideringspolicyn ska konsolideringsgraden för Gamla Trad och Nya Trad ligga inom intervallet 100–115 procent. Om nivån ändå hamnar utanför intervallet är målsättningen att anpassa återbäringsräntan så att konsolideringsgraden hamnar inom intervallet inom tre år, med hänsyn tagen till aktuella marknadsförhållanden.

Den 31 mars uppgick konsolideringsgraden i Gamla Trad till 108 procent och i Nya Trad till 103 procent. Före förändringen (utan hänsyn till värdet på garantin) var konsolideringsgraden 129 procent i Gamla Trad och 103 procent i Nya Trad.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Camilla Jonsson
Camilla Jonsson
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
Spela klippet

Så bygger man boenden för livets senare kapitel

Med en fördubbling av antalet personer över 80 år inom bara några år växer pressen på framtidens äldreboenden. Samtidigt brottas fastighetsbranschen med många utmaningar. Omsorgsfastigheter, som främst omfattar äldreboenden och trygghetsbostäder, spelar en allt viktigare roll i vårt samhälle. Sveriges befolkning blir äldre och i en väldigt stor omfattning. Inom bara några år kommer antalet […]