Realtid

Ingen ny delägare från Sverige

Helene Rothstein
Uppdaterad: 08 apr. 2009Publicerad: 08 apr. 2009

När Linklaters utser 18 nya delägare till sitt globala partnerskap utnämns ingen på Stockholmskontoret – för tredje året i rad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hur kan det komma sig?

– Vi har en process varje år där alla kandidater behandlas på en global nivå och i år, med tanke på de ekonomiska förutsättningarna, är antalet färre än tidigare. I år blev det ingen från Sverige, svarar Peter Högström, vd för Linklaters Stockholmkontor.

Hur ställer du dig till det?

– Det är så det är. Vi konkurrerar med alla på global basis. Det är viktigt för oss att kunna ha lokala delägare. Det kommer vi också att få men inte i år.

Anmäl dig till Realtid.ses nyhetsbrev Juridik som skickas ut varje torsdag.

Att Linklaters utser 18 nya internationella delägare innebär en minskning jämfört med i fjol då 28 nya delägare utsågs och år 2007 då motsvarande siffra var 38.

Ambitionen att banta ned delägarkollektivet drogs igång redan innan krisen. Men på grund av finanskrisen är Linklaters nu den tredje Londonfirman som utser färre delägare i år efter Freshfields Bruckhaus Deringer och Slaughter and May.

Linklaters nya delägare börjar med ny titel från den 1 maj i år. Av dessa arton återfinns sex på Londonkontoret och resten utspridda över advokatfirmans internationella kontor: Bryssel, Madrid, Frankfurt, Düsseldorf, Warszawa, New York, Moskva, Tokyo och Hongkong, uppger Legal Week.

ANNONS

Tillbaka till Stockholm. Inklusive Högström har kontoret nu 14 delägare. Samtidigt som firman, globalt sett, utsåg allt fler delägare under högkonjunkturen så har Stockholmskontoret halverat antalet partners sedan 2001.

– Det är en process som vi har vidtagit för att kunna anpassa vår verksamhet till den globala verksamheten. Vi har haft verksamhetsområden som vi inte ska syssla med. Vi har haft för tung delägarkostym i förhållande till vår omsättning. Det har tagit tid att få den i ordning, säger Peter Högström.

Den som senast utsågs till delägare och som fortfarande arbetar kvar är Elisabet Lundgren från år 2006 – varför är det så?

– Av de skälen jag nämnde. Vi konkurrerar på global basis. Det är det man får räkna med när man befinner sig i en global organisation.

Ska antalet delägare fortsätta att minska i Stockholm?

– Det är inte vår ambition.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS