Realtid

Finanshöjdare byter kulor mot kalorier

administrator
administrator
Uppdaterad: 18 sep. 2009Publicerad: 18 sep. 2009

Björn Hall, tidigare Skandiachef, ger nu ut en kokbok tillsammans med stjärnkocken Henrik Norström.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

marknaden
Spela klippet
Realtid TV

Marknaden slutar lyssna på Trump: "Folk synar utspelen"

14 juni 2025

Boken, som kom ut i veckan, heter ”Mitt nära kök” och för recepten står stjärnkocken Henrik Norström, som bland annat driver restaurangen Lux.

Boken är skriven av ekonomijournalisten Jan Sterner, som också är hängiven hobbykock. Tillsammans med gamle Skandiadirektören Björn Hall ger de ut boken på egna förlaget Hall & Sterner.

Behöver världen verkligen en kokbok till?

– Ja, det här är en verkligt fin bok som bara innehåller svenska smaker av närproducerade färska råvaror, allt efter säsong, Henrik har gått med idén i flera år, så nu tyckte jag det var dags göra slag i saken, säger Jan Sterner.

Förutom recept och tips intervjuas också några av landets odlare, fiskare och uppfödare, bland andra Björn Hall.

Varför är du med och ger ut boken, Björn Hall?

– Dels är jag en gammal vän till Henrik Norström, dels föder jag upp lamm på min gård, Horsviken utanför Åkersberga.

Du fick dig också en släng av sleven i samband med Skandia-skandalen.

ANNONS

– Jag anser mig fullständigt oskyldig. Det var Lars-Erik Petersson som förstörde bolaget, som dittills hade varit Europas finaste försäkringsbolag, säger Björn Hall.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS