Finansmannen startar krog tillsammans med svärsonen.
Dinkelspiel öppnar i Falsterbo
Mest läst i kategorin
Sedan urminnes tider har framgångsrika affärsmän haft en ambition att också vara delaktiga på den kulturella scenen.
Man kanske sponsrar konstutställningar, operaföreställningar och givetvis så satsar man också på att ha en egen krog dit man kan bjuda sina vänner och afärsbekanta.
Jan H. Stenbeck valde Erik Lallerstedt, med efterträdare Pontus Frithiof i Gamla stan.
Enligt Patrik Brummer är inte fjällvistelsen komplett utan ett besök på Fäviken.
Sven Hagströmer har tagit över stafettpinnen från Jan Hugo och är numera storägare i Pontus in the city.
Servisen Private Equity och HM-arvtagarna Bengtsson har haft intressen i Sturehofgruppen.
Den före detta ministern, diplomaten och finansmannen Ulf Dinkelspiels har redan intressen i Bockholmengruppen som bla driver krogarna Bockholmen Hav & Restaurang, Nybrogatan 38 och Djugårdsbrunn.
Nu vill han öppna en ny sommarkrog i Falsterbo, där han också har ett sommarställe.
Tillsammans med sin svärson, Stockholmskrögaren och Falsterbosommargästen Hjalmar Litzén och vinimportören Mårten Boreson, uppvuxen i Falsterbo, vill de slå upp krogdörrarna på Sjögatan norr om Museikiosken i Falsterbo, skriver Sydsvenskan idag.
Företagarna i Skanör-Falsterbo har länge uppvaktat Vellinge kommun för att få mer liv och rörelse på Näset året om.
– Vi tycker att det saknas en sommarrestaurang i Falsterbo, säger Hjalmar Litzén, som bland annat driver den hyllade restaurangen Sjögräs i Stockholm.
Om planerna går i lås kommer restaurangen bara att finnas till under sommarmånaderna.
Ägarna vill nämligen öppna en pop up-restaurang, vilket innebär att byggnaderna ska transporteras bort efter sommarsäsongen.
– Det blir i så fall från midsommar till mitten av augusti, under semestern när Falsterbo är som mest befolkat, säger Hjalmar Litzén.
Enligt honom ska det bli en familjevänlig krog och ingen nattklubb.
Vad kan man tänka sig för meny?
– Det ska egentligen passa alla. Om man tänker pasta så finns det ju de som gillar carbonara, man kan tänka sig en niçoisesallad eller en köttbit som entrecôte. Det ska vara hög kvalitet, bra råvaror och gärna närproducerat. Prisklasserna kan vara från 125 kronor till 250 kronor. Det ska funka för alla plånböcker, säger Hjalmar Litzén till Sydsvenskan.
Men ingenting är klart än.
– Vi får se hur det blir. Alla ska få säga sitt först, Men det skulle vara kul. Förhoppningsvis kan det bli nästa sommar, säger han.
– Jag alltid sagt att det vore trevlig med ytterligare någon restaurang i Falsterbo. Det kan bli en trevlig familjegrej, säger Ulf Dinkelspiel, till Sydsvenskan.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.