Mathias Dahlgrens Matsalen i Stockholm får i år två stjärnor i Guide Michelin och blir därmed Sveriges andra tvåstjärniga restaurang.
Dahlgren blir tvåstjärnig krögare

Mest läst i kategorin
Tidigare hade Matsalen en stjärna.
– Det känns jättebra, jag är jättelycklig, säger stjärnkocken Mathias Dahlgren, som driver numera de båda restaurangerna på Grand Hotel i Stockholm.
– Det här betyder jättemycket både för restaurangen och för alla dem som jobbar där, säger Dahlgren.
– Det visar att våra gäster tycker om våra produkter, säger Dahlgren vars ambition naturligtvis är att behålla stjärnorna.
Edsbacka Krog har sedan år 2000 haft två stjärnor i krogguiden och får behålla sin andra stjärna, trots att krogen bytte ägare i fjol. När Christer Lindström kastade in handduken i höstas befarade många att krogen skulle förlora sina stjärnor. Kökschef på Edsbacka krog är Fredrik Petterson.
Krogen Frantzén/Lindeberg i Stockholm är en ny enstjärnig krog liksom Dahlgrens Matbaren.
I Göteborg har krogarna Kock & Vin, Sjömagasinet, 28+, Fond och Basement en stjärna vardera.
Det är 25 år sedan den första stjärnan delades ut till en restaurang i Sverige.
Varje år åker anonyma inspektörer ut och proväter på restauranger och bor på hotell. Tre stjärnor i guiden betyder en restaurang värd en resa i sig, två stjärnor betyder att restaurangen är värd en omväg och en stjärna att krogen är exceptionellt bra i sin kategori.