Realtid

Dahlgren blir tvåstjärnig krögare

administrator
administrator
Uppdaterad: 16 mars 2009Publicerad: 16 mars 2009

Mathias Dahlgrens Matsalen i Stockholm får i år två stjärnor i Guide Michelin och blir därmed Sveriges andra tvåstjärniga restaurang.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidigare hade Matsalen en stjärna.

– Det känns jättebra, jag är jättelycklig, säger stjärnkocken Mathias Dahlgren, som driver numera de båda restaurangerna på Grand Hotel i Stockholm.

– Det här betyder jättemycket både för restaurangen och för alla dem som jobbar där, säger Dahlgren.

– Det visar att våra gäster tycker om våra produkter, säger Dahlgren vars ambition naturligtvis är att behålla stjärnorna.

Edsbacka Krog har sedan år 2000 haft två stjärnor i krogguiden och får behålla sin andra stjärna, trots att krogen bytte ägare i fjol. När Christer Lindström kastade in handduken i höstas befarade många att krogen skulle förlora sina stjärnor. Kökschef på Edsbacka krog är Fredrik Petterson.

Krogen Frantzén/Lindeberg i Stockholm är en ny enstjärnig krog liksom Dahlgrens Matbaren.

I Göteborg har krogarna Kock & Vin, Sjömagasinet, 28+, Fond och Basement en stjärna vardera.

Det är 25 år sedan den första stjärnan delades ut till en restaurang i Sverige.

ANNONS

Varje år åker anonyma inspektörer ut och proväter på restauranger och bor på hotell. Tre stjärnor i guiden betyder en restaurang värd en resa i sig, två stjärnor betyder att restaurangen är värd en omväg och en stjärna att krogen är exceptionellt bra i sin kategori.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS