Hannes Snellman rekryterar två nya delägare till Köpenhamnskontoret, varav den ena från Bech-Bruun – vars vd anser att de många avhoppen till konkurrenten inte är något stort problem.
Bech-Bruuns vd om Hannes Snellman
Mest läst i kategorin
Hannes Snellman rekryterar advokaten Peter Lyck, 41, från Bech-Bruun som ny delägare till Köpenhamnskontoret, som i och med honom och den likaledes nyrekryterade Mikkel Fritsch (från Horten, där han är delägare idag) får sju delägare.
Lyck blir därmed den fjärde delägaren som kommer direkt från storbyrån Bech-Bruun. Dessutom har en av delägarna en bakgrund på byrån.
I sin pressrelease om de nyrekryterade danskarna beskriver Hannes Snellman både Lyck som inriktad på publika företagsförvärv och värdepappersmarknadstransaktioner, och Fritsch som en bank- och finansadvokat med erfarenhet av bland annat private equity.
– Peter och Mikkel både förstärker och breddar Hannes Snellmans nordiska transanktionsexpertis och jag är förstås väldigt nöjd med att kunna välkomna Peter och Mikkel till Hannes Snellmans partnerkrets. Det är centralt för oss att kunna erbjuda Public M&A/ECM- och finansieringstjänster på högsta nivå i Köpenhamn och på nordisk basis, säger Philip Risbjørn, Managing Partner i Köpenhamn, i Hannes Snellmans pressrelease.
Hannes Snellman öppnade sitt kontor i Köpenhamn i början av september i år och har väckt en del skepsis bland konkurrenterna enligt en artikel på nyhetssajten The Lawyer i oktober. Tvivlen handlar exempelvis om att danskarna inte är så intresserade av ett samlat nordiskt grepp som man är i Stockholm. Huruvida den stockholmska framgångssagan ska upprepas i Köpenhamn är en öppen fråga, och Hannes Snellmans expansion var enligt artikeln det stora samtalsämnet bland nordiska advokater vid årets International Bar Association-konferens i Vancouver.
Bech-Bruuns managing partner Randi Bach Poulsen säger till Realtid.se att hon inte ser de senaste rekryteringarna som någon stor sak:
– Det råder ganska stor mobilitet bland danska delägare i advokatbyråer sedan några år, precis som i andra nordiska länder.
Bech-Bruun har som Danmarks näst största byrå en välanpassad storlek för närvarande, menar Bach Poulsen, och uppger att byrån växte med åtta delägare 2009 och med tre hittills under 2010. Sammanlagt är man 48 ”equity partners” (delägare med aktier) och 65 delägare totalt. Kontor finns i Köpenhamn och Århus, men ingen annanstans.
– Konkurrensen är väldigt hård i Köpenhamn, säger hon om vad hon tror om Hannes Snellmans förutsättningar att lyckas.
– Alla de stora byråerna inklusive Bech-Bruun övervägde en pan-Nordisk strategi för några år sedan, men vi valde att inte ha en sådan.
Varför?
– Vi tror inte på exklusiviteten i ett nordiskt koncept, säger Bach Poulsen och förklarar vad hon menar: hon tror att klienterna föredrar att kunna välja olika byråer i olika länder.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.