Tung advokatdelegation söker morgondagens juriststjärnor inom skiljemannarätt. "Det har gått väldigt bra", rapporterar André Andersson på Mannheimer Swartling från Shanghai.
Advokater jagar toppstudenter i Kina
Mest läst i kategorin
Efter införda studieavgifter för studenter utanför EU har Stockholms universitet tappat flera av de internationella studenterna till sina program. Ett av programmen där mångfalden minskat kraftigt är mastersprogrammet inom skiljeförfaranden, ICAL.
Oacceptabelt, menar Patricia Shaughnessy, som grundat programmet. Tillsammans med tre stora affärsjuridiska byråer har hon besökt Kina för att locka nya studenter till Sverige.
Mannheimer Swartling, Vinge och Gernandt & Danielsson står bakom ett stipendium som sammanlagt leder till att nio kinesiska studenter under tre år kan studera vid mastersprogrammet ICAL.
Patricia Shaughnessy kom hem från Kina på söndagen:
– Vi har haft en väldigt bra uppslutning, fått bra respons och träffat många begåvade studenter på våra två event i Peking och Shanghai, säger hon till Realtid.se.
André Andersson, delägare på Mannheimer Swartling, är just nu i Shanghai.
– Det främsta skälet är att vi liksom de övriga medverkande byråerna är beroende av att Stockholm är en attraktiv plats för internationella skiljeförfaranden, säger han till Realtid.se.
– Stockholm har alltid haft en stor andel skiljeförfarande med anknytning till Kina och därför kändes det väsentligt att satsa på att attrahera kinesiska jurister till detta program.
I stipendiet ingår även en kortare praktikplats på någon av de tre byråerna. Förhoppningen är att utvidga stipendiet så småningom till fler länder utanför EU.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.