Swedbanks vd Birgitte Bonnesen.
Bank

Bonnesen har inga planer på att lämna Swedbank

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen förklarar för Bloomberg news att hon inte har några planer på att avgå men att hon haft skäl att reflektera över sin egen kommunikationsstil.

Uppdaterad 2019-03-05
Publicerad 2019-03-05

Birgitte Bonnesen är självkritisk till hur hon kommunicerat efter Uppdrag Gransknings avslöjanden om misstänkt penningtvätt i banken, enligt Omni Ekonomi som citerar Bloomberg.

Birgitte Bonnesen medger dock inga fel och säger att hon har fullt förtroende från styrelsen att sitta kvar som vd på banken.

Till Bloomberg säger hon att hon försökt att vara öppen och enkel men att sättet hon uttryckt sig på har lett till missförstånd.

Vidare säger hon att hon inte ångrar några tidigare uttalanden och menar att hon inte gett någon felaktig information.

– Jag har efter den senaste tidens medierapportering haft skäl att reflektera över hur en vd kommunicerar och min egen kommunikationsstil, säger Bonnesen till Bloomberg.

Birgitte Bonnesen anser även att Swedbank behöver arbeta mer på transparens och öppenhet. Det är samtidigt en utmaning att hantera banksekretessen samt att respektera lagar och regler, framhåller hon under intervjun med Bloomberg News.

Hon uppger även att Swedbank bidrar med allt banken kan till de pågående utredningarna.

Platsannonser