Bank

Bluestep slutar med privatlån

EQT-ägda Bluestep Bank har beslutat att helt fokusera bankens strategiska inriktning på bolåneprodukter och därmed sluta erbjuda privatlån.

Uppdaterad 2020-02-12
Publicerad 2020-02-12

Vid halvårsskiftet 2019 var 94 procent av bankens totala utlåning bolån till privatpersoner. Privatlån svarade för 6 procent av utlåningen.

Förändringen innebär att befintliga privatlån kommer att löpa vidare som tidigare. Bluestep Bank kommer däremot inte längre att teckna några nya privatlån. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sedan november 2017 ägs Bluestep av det globala riskkapitalbolaget EQT:s fond VII.

– Våra nuvarande privatlånekunder kommer inte att märka någon förändring och behöver inte agera på något sätt. Deras lån löper vidare som tidigare, säger Bluestep Banks vd Björn Lander i en skriftlig kommentar.

Banken har nyligen lanserat ett nytt specialiserat bolån för äldre, 60+, och riktar sedan en tid tillbaka också in sig på en ny växande marknad av egenföretagare och frilansare.

Bluestep har ett tydligt mål att expandera även utanför sina nuvarande marknader Sverige och Norge och kommer redan under 2020 att lansera sin tredje marknad. 

–Att sluta erbjuda privatlån, innebär att vi kommer fokusera våra resurser till att utveckla vår bolåneverksamhet och därmed förstärka Bluesteps position som en modern bolånebank. Samtidigt förtydligar vi bolåneerbjudandet, när vi växer och tar marknadsandelar på bolånemarknaden, säger Björn Lander.

Platsannonser