Blecher: EQT-notering tar fram stora dolda värden i Investor

Börsnoteringen av EQT kommer att lyfta fram värden på många miljarder kronor i Investor. Det skriver Simon Blecher, som förvaltar förvaltar Carnegie Sverigefond, i sin fonduppdatering. 

Publicerad 2019-09-06

“Fondens största innehav Investor avser att börsnotera EQT, vilket kommer ta fram stora dolda värden på många miljarder kronor i Investor”, skriver Simon Blecher.  

EQT är, enligt Blecher, en “ganska unik tillgång” med stabila intäkter i form av sina avgifter och ett stort förvaltat kapital. 

“Lägg till att flera listade fonder som investerar i riskkapitalbolag gått väldigt bra och det utländska intresset lär vara stort”, skriver Simon Blecher. 

Han noterar att det fanns gott om negativa konjunktursignaler under augusti, särskilt från Tyskland och Kina, hårda ord mellan Kina och USA, allmän bexitoro och “ett evinnerligt tjat” om yieldkurvor samt rädsla för en kommande recession.

“Vi tror fortfarande att det handlar mer om en avmattning/inbromsning från höga nivåer och att även om tillväxten blir lägre kommande år – vi är väl fast i ett slags Japanscenario – kommer vi på kort sikt att undvika en recession”, skriver Simon Blecher och tillägger:

“Aktier förblir fortsatt attraktiva även om avkastningen kommande år borde bli lägre än historiskt”.

 

Platsannonser