Björn Savén rensar ut

Industri Kapitals vd Björn Savén har hamnat i konflikt med två partners. Samir Kamal och Thomas Ramsay var, enligt uppgifter till Realtid.se, missnöjda med andra partners prestationer. Ett internt brev på riskkapitaljätten där de efterlyste förändringar resulterade istället i att de själva fick gå.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2006-09-05

Thomas Ramsay och Samir Kamal, med nära elva respektive två års erfarenhet från riskkapitalbolaget Industri Kapital, tröttnade på att andra partners inte jobbade så hårt som de.

– De ville ha en förändring och skrev ett internt brev om det, vilket kanske inte var så listigt, säger en källa i branschen, till Realtid.se.

Thomas Ramsay, som innan han började på Industri Kapital jobbade med Corporate Finance på Salomon Brothers i London, och Samir Kamal, med erfarenhet från investment banking på Carnegie, hade troligen inte väntat sig det svar som kom från brevet.

Istället för att de kritiserade kollegerna fick krav på att bättra sig, ombads Ramsay och Kamal att lämna sina tjänster.

– Jag har inte slutat formellt än, vi diskuterar formerna för det nu, säger Samir Kamal till Realtid.se.

Thomas Ramsay vill inte ge några kommentarer, men Samir Kamal berättar att han nu kommer att ta sig tid att fundera.

– Jag får sitta i karantän ett tag, så jag tar det därifrån. Allt är möjligt. Jag tycker det jag hållit på med, alltså investeringsverksamhet, är kul. Men jag kan tänka mig annat också, säger han.

Realtid.se har sökt Industri Kapitals vd Björn Savén för en kommentar.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in