Jerker Edström, Emilia Hempel och Staffan Boström på nya advokatbyrån Ström.
Jerker Edström, Emilia Hempel och Staffan Boström på nya advokatbyrån Ström.
Juridik

Bird & Bird förlorar till nischbyrå

Advokaterna Staffan Boström och Jerker Edström har lämnat Bird & Bird för att starta nischbyrån Ström tillsammans med advokat Emilia Hempel. 

Publicerad 2018-12-12

Staffan Boström och Jerker Edström har lämnat Bird & Bird, där de tidigare varit delägare, och startar en ny byrå tillsammans med advokat Emilia Hempel, tidigare på Time och Mannheimer Swartling. 

Den nya advokatbyrån Ström, sannolikt efter medgrundarna Boström och Edström, är nischad på musik, media och underhållning.

Med Ström vill de tre delägarna, tillsammans med ett erfaret team, bygga en advokatbyrå efter klienternas affärer och juridiska behov. De menar att specialiseringen på musik och media möter ett behov på den nordiska marknaden.

– Vi har under lång tid haft förmånen att från advokatens perspektiv arbeta med Nordens kreativa näringar. Genom att bygga en ny byrå från grunden kan vi i ännu större utsträckning skräddarsy verksamheten efter klienternas specifika behov, säger vd Jerker Edström och fortsätter:

– Som en bonus får vi förverkliga drömmen om att göra något helt nytt och eget. Vi kommer erbjuda våra klienter branschspecifik rådgivning genom alla stadier och skeden. Vi kommer bland annat biträda i kommersiella förhandlingar, transaktioner och tvister samt skydda och utveckla klienternas IP.
 
Bland kunderna återfinns flera större internationella bolag inom media och underhållning, musikbolag, olika aktörer inom film- och TV, dataspelsbranschen, artister, upphovsmän och andra kreatörer som satt nordisk kreativitet på världskartan.

Ströms verksamhet startar omgående och byrån har kontor i Norra Kungstornet i Stockholm.

Om delägarna

Staffan Boström var delägare på Bird & Bird mellan åren 2000 och 2016, innan dess var han delägare på Gedda & Ekdahl i närmare 20 år. Han är en av de internationellt högst rankade legala rådgivarna inom musikindustrin, där han även är en ledande rådgivare inom transaktioner.

Jerker Edström har under hela sin tidigare karriär varit på Bird & Bird varav 5 år som delägare. Jerker är en internationellt högt rankad rådgivare inom immaterialrätt, media- och musikrelaterad juridik. Jerker har varit ledare för Bird & Birds svenska media- och entertainmentavdelning samt Bird & Birds internationella arbetsgrupp för musikbranschen.

Emilia Hempel arbetade mellan åren 2009-2016 som jurist och sedermera advokat på advokatbyrån Mannheimer Swartling. Hon gick 2016 vidare till Time, en nischbyrå inom IT, media, och immaterialrätt. Emilia drev Times arbetsgrupp för mediarelaterade avtal och är specialiserad inom immaterialrätt och tvistelösning.

Platsannonser