Juridik Nyhet

Beslut om jätteböter för dagligvarukedjor skjuts upp

Taggar i artikeln

Matpriser
Publicerad
Uppdaterad

Det norska Konkurrensverkets beslut i ärendet där Norgesgruppen, Coop och Rema 1000 riskerar böter på 21 miljarder norska kronor för olaglig prissamverkan skjuts upp.

Realtid.se

För tre år sedan meddelade det norska konkurrensverket att de tre dagligvarukedjorna riskerade böter för att ha samarbetat på ett sätt som ledde till dyrare dagligvaror.

Norska Konkurrensverket har tidigare sagt att ett beslut i ärendet kommer att tas under 2023, men nu har beslutet skjutits upp, säger myndigheten till NRK, enligt Dagens Näringsliv.

– Vi har meddelat parterna att vi räknar med att det kommer ett avslut i ärendet under inledningen av 2024, säger Magnus Friis Reitan, som arbetar på den avdelning som handlägger ärendet i Konkurrensverket, till kanalen.

Annons

Fotnot: Coop Norden AB var ett svenskt aktiebolag som ägdes av konsumentkooperationer i Sverige, Norge och Danmark; svenska KF:s ägarandel var 42 procent, danska FDB:s 38 procent och norska Coop NKL:s 20 procent.

Coop Norden ägde de tre dotterbolagen Coop Dagligvaruhandel, Coop Danmark och Coop Norge som ansvarade för driften av verksamheten i respektive länder. Sammanlagt hade de 1 082 butiker.

Coop Norden avvecklades under 2007 och 2008 och butikskedjorna återfördes till de nationella kooperativa organisationerna.

Annons

Källa: Wikipedia

Annons