Finans Nyhet

Bergman-spekulant fälld för misshandel

Publicerad

UPPDATERAD Joachim Kuylenstierna, vd på Diös & Kuylenstierna och spekulant på Ingmar Bergmans hus på Fårö, har fällts för misshandel och för att ha tagit kokain.

Fastighetsbolaget Diös & Kuylenstierna har under flera år försökt få exploatera de gamla militärområdena på Fårösund och Bungenäs. Men hittills har de ansvariga på Gotlands kommun förhållit sig kallsinniga.

Nyligen har också vd Joachim Kuylenstierna försökt sockra anrättningen genom att erbjuda sig att skapa ett Ingmar Bergman-centrum runt regissörens berömda hus på Fårö. Men hittills utan framgång.

Även rent privat har Joachim Kuylenstierna haft det motigt det senaste tiden.

Annons

Kuylenstierna har fällts för misshandel av sin dåvarande sambo vid tre tillfällen. Dessutom har Kuylenstierna dömts för narkotikabrott för att ha använt kokain.

För brotten har tingsrätten dömt Kuylenstierna till dagsböter.

Domen är nu överklagad av av båda parter till Hovrätten.

Annons

Åklagaren Joakim Eriksson hävdar att Kuylenstierna gjort sig skyldig till grov kvinnofridsskändning, ett brott som resulterar i fängelse, i genomsnitt mellan åtta och tio månader, vid en fällande dom.

Joachim Kuylenstierna tillbakavisar åklagarens påstående, däremot är han öppen med att ha testat kokain.

– Ja, det hände i Stockholm, i Miami och i New York och det var mycket dumt gjort, säger Joachim Kuylenstierna.

Annons

Men Kuylenstierna är inte imponerad av kokainruset:

– Det är bättre att ta en kall öl och titta på en film.

Hur påverkar det här dina chanser att genomföra era byggplaner på Gotland?

– Ja, inte ökar de direkt. Medias makt är stor.

Hur vill du förklara anklagelserna om upprepad misshandel?

– Det handlar i slutändan om pengar och då kan man vara intresserad av att kasta skit på mig, säger Joachim Kuylenstierna.

Kuylenstierna och hans dåvarande sambo bråkar också om vem som är rättmätig ägare till ett sommarhus vid Vättern. Huset köptes 2005 för 3,1 miljonr kronor och nu haglar beskyllningar och motbeskyllningar. Bland annat hävdar Kuylenstierna att sambon agerat bulvan som köpare.

Realtid.se har tidigare intervjuat Kuylenstierna om planerna på att köpa Ingmar Bergmans kåk på Fårö.

– Det är väl barnen som ska bestämma om de ska sälja eller inte. Det är också lite oro i leden om kommunen ska satsa på film eller inte. Jag vet inte om kommunen vet vilken plånbok som de ska betala ur, sa Joachim Kuylenstierna då till Realtid.se.

2007 gick Diös & Kuylenstierna 6,5 milljoner kronor back efter finansnetto.

Annons