Bekräftat: Indiska får ny ägare

Taggar i artikeln

Indiska
Det är Gerald Engström, grundare av Systemair, som ingår i en ägarkonstellation som köper konkursboet.
Publicerad
Uppdaterad

Indiska 1901, som är ett nybildat bolag helägt av Färna Invest, har med tillträde idag förvärvat Indiska Magasinets tillgångar från dess konkursbo. Förvärvet innebär att Indiskas verksamhet är säkrad.

Därmed bekräftas tidigare uppgifter i Dagens Industri om att nya ägare var redo att ta över.
Indiska skickade för två veckor in sin konkursansökan.

Genom förvärvet får Indiska en finansiellt stark ägare som avser driva verksamheten vidare med oförändrat koncept. Indiskas butiker kommer fortsatt hållas öppna och köp genom e-handel kommer att bli möjligt igen inom kort. Presentkort sålda av Indiska före konkursen kommer fortsatt att gå att handla för, skriver Indiska i ett pressmeddelande.

Gerald Engström på Färna Invest kommenterar:

Annons

”Indiskas kärnaffär har utvecklats väl under 2022 med en ökning av butiksförsäljningen under året med 20 procent och en kraftig tillväxt inom e-handeln med 40 procent. Med en stärkt finansiell situation är jag förvissad om att leverantörer och samarbetspartners kommer att känna ökad stabilitet i relationen till Indiska. Det kommer också ge Indiskas engagerade och kunniga medarbetare arbetsro. Sammantaget bedömer jag att det ger Indiska förutsättningar för en fortsatt tillväxtresa.”

Annons