FinansNyhet

Batljan: ”Nu sätter vi punkt för SBB:s intresse för Entra”

Ilija Batljan, SBB:s vd. Foto: TTIlija Batljan, SBB:s vd. Foto: TT
Foto: TT
Publicerad

SBB säljer innehav i Entra för 3 139 miljoner norska kronor samt avbryter planer på sekundärnotering på Oslo Börs

Realtid.se

SBB har idag avyttrat 14 947 109 aktier i Entra till en kurs om 210 norska kronor per aktie till Castellum, motsvarande cirka 3,14 miljarder NOK. Försäljningen innebär cirka 10 procent avkastning under innehavstiden, motsvarande 20 procent på årsbasis.  Det framgår av ett pressmeddelande.

SBB har också beslutat avbryta den planerade sekundärnoteringen av bolagets stamaktier av serie B på Oslo Börs, då det i dagsläget inte finns förutsättningar att uppnå tillfredsställande likviditet.

– Med denna försäljning sätter vi punkt för SBB:s intresse för Entra och jag får konstatera att utfallet inte blev vad vi först hade tänkt oss. Det känns dock bra att vi kan få lite avkastning även på affärer som inte går vägen, och försäljningen ger oss ytterligare möjligheter att satsa på bostäder och äldreboenden, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB i en skriftlig kommentar.

Annons

Det var i slutet av februari som SBB meddelade att uppköpsbudet på Entra inte fullföljs då acceptansvillkoret inte uppfylldes.

Ändå gjordes en ny transaktion på 40 000 aktier i Entr, och ägde efter den affären cirka 9,1 miljoner aktier, motsvarande 5 procent av kapital och röster i Entra.

Balder har en position om strax över 25 procent i Entra, vilket satte käppar i hjulen för både SBB och Castellum som båda separat ville köpa upp det norska bolaget.

Annons

 

 

Annons