Finans Nyhet

Bakslag för Readly – Aller och Bonnier News säger upp avtal

Taggar i artikeln

Readly
Publicerad

Tre dagar före börsnotering säger Aller Media och Bonnier News upp sitt förlagsavtal med Readly.

Camilla Jonsson

Samtliga åtta cornerstone-investerare, de befintliga aktieägarna Swedbank Robur, Tredje AP-fondenoch Consensus Småbolagsfond, tillsammans med nya investerarna TIN Fonder, Handelsbanken Fonder, C WorldWide Asset Management, Skandia Fonder och Skandia Liv i Readlys börsintroduktion på Nasdaq Stockholm,  har meddelat Readly att detta inte påverkar deras åtagande att delta i erbjudandet med ett belopp om totalt 390 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är naturligtvis besvikna eftersom våra läsare uppskattar de berörda magasinen, men den här händelsen accentuerar också styrkan i att ha 800 förlagspartners vilket är en viktig del av vår strategi. Vi är beslutna att fortsätta dialogen med Aller och Bonnier. Vi hoppas hitta en lösning för att säkerställa att våra kunder utan avbrott kan fortsätta att ta del av dessa tidningar på deras föredragna plattform. Våra finansiella mål och vår strategi förblir oförändrade. Vi är övertygade om att Readlys värdeerbjudande tilltalar de allra flesta europeiska tidningsförlag genom att erbjuda dem ett nytt inkomstflöde utan kostnad, en bred publik med unik tillgång till nya läsare och värdefull data för att ytterligare stödja deras verksamhet, säger Readlys vd Maria Hedengren i en skriftlig kommentar.

Aller och Bonnier (inklusive Expressen) med 3,8 procent av Readlys totala antal magasintitlar (30,1 procent av svenska titlar) och 0,9 procent av Readlys globala kundbas läser endast innehåll från dessa förlag (5,4 procent av den svenska kundbasen).

Annons

Avtalet med Aller löper ut i mars 2021. Avtalen med Bonnier förväntas löpa ut vid olika datum fram till och med den andra halvan av 2021 och innehåll från Bonnier skulle komma att steg för steg tas bort under denna tidsperiod.

Readlys finansiella mål och strategi förblir oförändrade. Av regulatoriska skäl har Readly upprättat och lämnat in ett tilläggsprospekt till Finansinspektionen. 

Första handelsdagen i Readlys stamaktier förväntas bli den 17 september. 

Annons
Annons