Juridik

Baker McKenzie växer i Sverige och globalt

Baker McKenzie ökade med tio procent både i Sverige och globalt under senaste räkenskapsåret, som avslutades 30 juni 2018.

Uppdaterad 2018-10-15
Publicerad 2018-08-23

Advokatbyrån Baker McKenzie växer och redovisar ännu ett år med god tillväxt och starkt resultat, skriver byrån i ett pressmeddelande. De globala intäkterna ökade till 2,9 miljarder USD för räkenskapsåret 2018, som avslutades den 30 juni 2018. Det motsvarar en ökning med 10 procent jämfört med föregående år. Även i Sverige ökade intäkterna med 10 procent, till 194 miljoner kronor.

Av de globala intäkterna stod regionen Asia Pacific för 26 procent, EMEA för 39 procent och Americas för 35 procent.

Under året har Baker McKenzie haft stort fokus på att utveckla innovativa tjänster, berättar Anders Fast, Managing Partner, Baker McKenzie Stockholm:

– Det är en spännande tid där den digitala utvecklingen skapar nya möjligheter för oss att kunna erbjuda smarta tjänster till våra klienter. Vi har satsat stort på projektledning, Legal Project Management, och på att utveckla centers of excellence. Vi har också effektiviserat våra partnerskap med klienter genom investeringar i bransch- och klientprogram.

Baker McKenzie har under året också erhållit flera utmärkelser, såsom att Thomson Reuters rankade Baker McKenzie som nummer ett i världen sett till antalet gränsöverskridande affärer det senaste decenniet och att Acritas Global Elite Law Firm Brand Index för åttonde året i rad utsåg Baker McKenzie till världens starkaste varumärke bland globala advokatbyråer. 

Baker McKenzie utsågs också på nytt till en av de främsta advokatbyråerna för kvinnor att arbeta på, av Working Mother Magazine, Law 360 och Euromoney.

Under räkenskapsåret utsåg Baker McKenzie globalt 67 medarbetare till nya delägare, varav 40 procent var kvinnor. Utöver dessa externrekryterades 53 nya delägare. Firman har totalt 13 500 medarbetare.

Omsättningen för Baker McKenzies Stockholmskontor ökade med 10 procent till 194 miljoner kronor under räkenskapsåret.

– Vi har gjort flera spännande rekryteringar under året och haft god tillväxt inom i princip alla våra fokusområden, särskilt inom kapitalmarknadstransaktioner och private equity, men även inom compliance, trade och tvistelösning, säger Anders Fast.

Baker McKenzie Stockholm klättrade i Mergermarkets ranking över genomförda transaktioner i Norden för första halvåret 2018. Baker McKenzie klättrade till en tredje plats sett till transaktionsvärde (H1 2017: plats 52) och till plats 9 sett till antalet genomförda affärer under första halvåret 2018 (H1 2017: plats 19).

– Vi ser stor tillväxtpotential och en god utveckling inom M&A, bank och finans, kapitalmarknad, compliance, trade och tvistelösning. Vi ser framtiden an med stor tillförsikt och räknar med fortsatt god tillväxt framöver, säger Anders Fast.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in