Avtal24 får nya pengar

Nyemissionen gav 10 miljoner. Industrifonden satsar stort.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2012-12-06

Nätjuridikbolaget Avtal24 fortsätter att expandera. Via en emission får bolaget nu in totalt 10 miljoner.

Tidigare investerare som Industrifonden och privatpersonerna Richard Båge och Magnus Wilkne ger fortsatt stöd till bolaget.

Industrifonden skjuter till största posten på 6 miljoner kronor. Resterande 4 miljoner står ett antal privata investerare för, bland andra Richard Båge och Magnus Wilkne.

Sven Hagströmer är en av dem som tidigare varit med och tillfört bolaget betydande summor.

Avtal24:s tjänst är att erbjud avtalsjuridik på nätet, både rådgivning och avtal, för privatpersoner och företag.

- Marknaden för juridiska tjänster är under snabb utveckling. Kunderna ställer högre krav på tillgänglighet, korrekthet och pris och använder Internet som verktyg. Här tror vi att Avtal24 med sin skalbara affärsmodell och framstående tekniska lösning kommer att vara en drivande aktör i den utvecklingen, säger Malin Carlström, investeringsansvarig på Industrifonden, i en kommentar.

Bolaget satsar nu på expansion både i Sverige och internationellt. I Sverige kommer tjänsten fortsätta att marknadsföras under namnet "Avtal24" och internationellt under namnet "Agreement24".

- Vi är väldigt glada över att fått in Industrifonden och Magnus Wilkne som nya delägare. De är erfarna och respekterade investerare som bidrar med internationella nätverk och gedigen kunskap. Nu kan vi öka takten i vår expansion., säger Magnus Stein, vd Avtal24.

Platsannonser