Börs

Även finanschefen lämnar Axfood

Axfoods CFO Karin Hygrell-Jonsson lämnar sitt uppdrag samtidigt som avgående vd Anders Strålman, vid stämman den 15 mars i år. 

Uppdaterad 2017-03-07
Publicerad 2017-03-07

Axfoods vd Anders Strålman aviserade redan i höstas att han avser att lämna bolaget vid bolagsstämman den 15 mars i år. Nu har även bolagets CFO Karin Hygrell-Jonsson informerat styrelsen att hon avser att lämna sin post vid samma datum. Hon kommer dock att arbeta kvar fram till sommaren för att finnas till hands och avsluta några interna uppdrag, enligt ett pressmeddelande.

Karin Hygrell-Jonsson tillträdde som CFO 2007 och har arbetat i mer än 25 år i inom Axel Johnson gruppen.

 ─ Efter tio år som CFO känner jag att det är dags för mig ändra fokus från en operativ roll till en mer rådgivande. Jag sitter redan i några styrelser, men hoppas att få fler sådana möjligheter. Mina år inom Axfood och Axel Johnson-gruppen har varit enormt roliga och utvecklande och jag känner stort förtroende för att det lag som jag varit med och byggt upp kommer att ta Axfood till nästa nivå, säger Karin Hygrell-Jonsson.

Axfood uppger att processen att hitta en ny CFO inleds omgående och tillförordnad CFO blir Anders Lexmon som finns på Axfood sedan många år.

 ─ Karin har varit min parhäst under alla mina år som vd på Axfood och det är i mångt och mycket Karins ihärdighet och kompetens som har gjort att vi lyckats skapa en koncern med extrem kostnadskontroll och ordning och reda. Detta är hela skillnaden mellan vinst och förlust i vår bransch. När Karin nu fattat det här beslutet så hoppas jag att hon ändå delar med sig av sin kompetens i framtida styrelseuppdrag under många år framöver, säger Anders Strålman, avgående vd på Axfood.

Platsannonser