MarknaderNyhet

Avanza kan bli första svenska bank med kryptohandel

Avanza, SafelloAvanza, Safello
"Vi är fortfarande i ett mycket tidigt stadium av ett eventuellt samarbete och kommer att återkomma med mer information när vi har kommit längre", säger Rikard Josefson, vd Avanza. Frank Schuil är vd och medgrundare av Safello.
Publicerad
Uppdaterad

Avanza Bank och kryptomäklaren Safello har ingått en avsiktsförklaring avseende ett eventuellt samarbete kring handel med kryptotillgångar.

Camilla Jonsson

Målsättningen med avsiktsförklaringen är att utreda ett eventuellt samarbete för distribution av Safellos tjänster för kryptotillgångar via Avanzas plattform.

–Kryptotillgångar är ett nytt tillgångsslag och direkthandel i dessa är något som efterfrågas av kunder. Vår ambition med avsiktsförklaringen är att undersöka om vi tillsammans med Safello kan erbjuda handel i kryptotillgångar via Avanzas plattform på ett informativt och ansvarsfullt sätt. Vi är fortfarande i ett mycket tidigt stadium av ett eventuellt samarbete och kommer att återkomma med mer information när vi har kommit längre, säger Rikard Josefson, vd Avanza.

Digitala bankutmanaren Lunar, som har dansk banklicens, lanserade i slutet av februari kryptoplattformen Lunar Block. Om Avanza och Safelli kommer överens blir Avanza Bank också den första svenska banken som erbjuder kryptohandel.

Annons

Har diskussionerna pågått länge?
– Nej, det har gått ganska fort – men vi känner ju väl till Safello. Till slut så sa vi att om vi ska göra något mer än att dricka kaffe och snacka krypto så behöver vi ett letter of intent, säger Rikard Josefson till Realtid.

– Vi är stolta över att utvärderas som en potentiell partner till Avanza för deras eventuella  kryptoerbjudande. Safellos ”Crypto-as-a-Service” för finansiella institutioner bygger på nio års erfarenhet som innefattar regelefterlevnad, förvaring och handel med krypto, säger Frank Schuil, vd och medgrundare av Safello.

Annons