Christian Sinding, vd på EQT, har utsett sex nya partner.
Christian Sinding, vd på EQT, har utsett sex nya partner.
Riskkapital

Åtta partner till EQT

Riskkapitalbolaget EQT, som sedan den 1 januari har en ny vd Christian Sinding, har befordrat åtta medarbetare till partner. Samtidigt växer bolaget så det knakar – med nya medarbetare och kapital i fonderna.

Uppdaterad 2019-01-08
Publicerad 2019-01-08

EQT växer både med personal och kapital under förvaltning vilket vittnar om ett stort förtroende för organisationen. Det tog till exempel bara sex månader att få in 11 miljarder euro till utköpsfonden EQT8. Idag är EQT större än hela den samlade svenska riskkapitalindustrin och nummer sju bland de 300 största riskkapitalbolagen i världen. 

Under 2018 tog EQT in 143 miljarder kronor till tre nya fonder och anställde 80 nya medarbetare. När Realtid skrev om EQT i början av december hade riskkapitalbolaget 500 miljarder kronor i sina fonder, lika mycket som den svenska valutareserven.

Här är listan på EQT:s åtta nya partner:

  • Brian Chang, inom området medelstora bolag i Singapore, anställd sedan 2015.
  • Victor Engleson, inom området medelstora bolag i Stockholm, ledamot i Adamo och Coromatic. Victor Engleson har varit anställd sedan 2010.
  • Stephen Escudier på Credit i New York, och har varit anställd sedan 2010.
  • Carl Johan Renström på Equity i Stockholm, han var tidigare på Blackstone och har varit anställd sedan 2009.
  • Magnus Tornling på Equity i Oslo, har varit anställd sedan 2016.
  • Matthias Wittkowski på Equity i München, anställdes 2014 och var tidigare på Boston Consulting Group.

Dessutom har Lyle Fong och Johan Svanström rekryterats som nya partner på EQT Ventures rådgivande grupp. Lyle Fong har grundat flera bolag inom mjukvara och spel. Johan Svanström var nyligen ordförande för Hotels.com och med i ledningen för den börsnoterade resesajten Expedia som äger Hotels.com. Båda kommer att arbeta från London.

600 anställda

2018 var EQT mycket aktivt och investerade i 52 bolag via sina utköpsfonder och gjorde exit i 18 bolag.

EQT har också tagit in pengar till tre nya fonder: 800 miljoner dollar till EQT Mid Market Asia, 2,3 miljarder euro till EQT Mid-Market Credit 2, och 11 miljarder euro till EQT 8 som är en utköpsfond.

Samtidigt har riskkapitalbolaget växt geografiskt med nya kontor i San Francisco och Berlin. Bland nya strategier märks ”Public Value’” som betyder att EQT investerar i börsnoterade bolag och tar minoritetsposter.

EQT har totalt 600 anställda över hela världen idag.

Platsannonser

Logga in