Annons

Annons

Atlas Copco förvärvar sydafrikanskt bolag

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva tillgångarna i Renegade Drilling Supplies Proprietary Ltd, en sydafrikansk tillverkare och distributör av borrkomponenter för gruvprospektering. 

Renegade Drilling har sitt huvudsäte i Johannesburg, Sydafrika, och säljer sina produkter i södra Afrika. Bolaget tillverkar och distribuerar förbrukningsvaror för prospekteringsborrning, som till exempel borrstänger, kärnborrningsverktyg och diamantborrkronor. Det har 22 anställda. 

– Vi är glada att det starka teamet på Renegade Drilling blir del av vår Grupp, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. 

– Det här förvärvet kommer att stärka vår produktportfölj och etablera en stark regional närvaro för tillverkning av komponenter för gruvprospektering, fortsätter hon.

Annons

Annons

Förvärvet förväntas slutföras inom kort. Köpeskillingen offentliggörs inte. Verksamheten blir en del av divisionen Rock Drilling Tools i Epiroc, Atlas Copcos helägda dotterbolag börsnoteras under 2018 förutsatt att aktieägarna godkänner förslaget.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons