Asahi Kasei lägger kontantbud på Calliditas 

Taggar i artikeln

Uppköp
Publicerad
Uppdaterad

Japanska Asahi Kasei lägger ett rekommenderat kontanterbjudande på läkemedelsbolaget Calliditas värt 208 kronor per aktie. Aktien rusar med 78 procent.

Finwire

Erbjudandet motsvarar en premie på 83 procent jämfört med Calliditas senaste stängningskurs på måndagen.

Asahi Kasei erbjuder också 416 kronor kontant för varje amerikanskt depåbevis i Calliditas, vilket är det dubbla värdet på den svenska aktien eftersom varje amerikanskt depåbevis representerar två aktier i Calliditas.

Erbjudandet i sin helhet värderar Calliditas till 11,16 miljarder kronor.

Annons

Styrelsen i Calliditas rekommenderar enhälligt aktieägarna och innehavarna av amerikanska depåbevis att acceptera erbjudandet.

”Rekommendationen stöds av ett utlåtande från Lazard AB, enligt vilket erbjudandet är skäligt ur ett finansiellt perspektiv för Calliditas aktieägare och innehavare av amerikanska depåbevis”, heter det.

De tre största ägarna BVF Partners, Linc och Stiftelsen Industrifonden, samt andra stora aktieägare och innehavare av amerikanska depåbevis, som alla tillsammans äger 44,65 procent i Calliditas, har åtagit sig att acceptera erbjudandet.

Annons

Acceptfristen för erbjudandet väntas löpa från 18 juli till den 30 augusti. Erbjudandet är villkorat bland annat av att Asahi Kasei blir ägare till mer än 90 procent av aktierna i Calliditas.

Aktien är vid 13.30-tiden upp med drygt 78 procent.

 

Annons

Annons