Arild Andersen, vd för Handelsbanken i Norge.
Foto: Handelsbanken
Bank

Arild Andersen ny chef för Handelsbanken i Norge

Efter 19 år i olika ledande befattningar i banken tar nu Arild Andersen steget till toppen för Handelsbanken i Norge.

Uppdaterad 2021-06-09
Publicerad 2021-06-09

Arild Andersen kommer från en position som regiondirektör och ledamot i ledningsgruppen på Handelsbanken i Norge, en befattning som han har haft sedan 2010. Han har tidigare varit bankchef för två av bankens kontor i Bergen. Han har också arbetat på DNB och varit CFO på Rieber & Søn ASA. Han har en magisterexamen i ekonomi från Norwegian School of Management. Det framgår av ett pressmeddelande.

Handelsbanken är Norges fjärde största bank med utlåning på 275 miljarder norska kronor. 170 miljarder har lånats ut till företag och banken är därmed Norges tredje största företagsbank. Banken har 800 anställda och 44 bankfilialer runt om i landet.

– Bank är mycket affärer, siffror och analyser, men grunden för Handelsbanken handlar om värderingar och kultur. Jag har alltid lockats av detta. På Handelsbanken handlar vår kultur om att tro på människor och ge ansvar och frihet till varje enskild anställd. Vi ser att detta sätt att arbeta har skapat både lönsamhet och nöjda kunder, och detta kommer att fortsätta att ligga till grund, säger Arild Andersen i en presskommentar.

Arild Andersen efterträder Dag Tjernsmo.

Platsannonser

Logga in