Intea
Henrik Lindekrantz och Christian Haglund, Inteas grundare.
Börs

Ännu ett fastighetsbolag på väg till börsen

Intea Fastigheter gör sig redo för notering på Nasdaq Stockholm. Handelsbankens Pensionsstiftelse är största ägare.

Publicerad 2021-06-14

Intea grundades 2015 och är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av social infrastruktur. Portföljen består av projekt och fastigheter med offentliga hyresgäster, såsom rättsväsende, universitet/högskolor och sjukvård. Intea finansieras av svenskt institutionellt kapital

Inteas portfölj består av fastigheter och projekt med offentliga hyresgäster inom ­kategorierna­rättsväsende,­högre­utbildning­och­sjukvård.­Fastigheterna­ finns ­i­15­ ­orter ­fördelade ­över­ hela­Sverige.­ Det ­totala ­fastighetsvärdet­ uppgår till 13 miljarder, enligt senaste delårsrapporten.

För att förbereda bolaget för en börsnotering görs bland annat en översyn av bolagets organisation och kapitalstruktur. En extra bolagsstämma att hållas den 30 juni 2021. Bolagets ambition är att en introduktion på Nasdaq Stockholms huvudlista ska kunna ske inom ett år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Väl på börsen får Intea sällskap av drygt 20 noterade fastighetsbolag.

–Intea har visat att det går att växa med hög kvalitet inom vår nisch trots en betydande konkurrens. Vi tror att nya investerare kommer att uppskatta Inteas renodling med fokus på offentliga hyresgäster och specialanpassade fastigheter i kombination med en spännande projektportfölj. Genom en notering av aktien skapas ytterligare en kapitalkälla för bolaget, vilket stärker tillväxtpotentialen, säger Henrik Lindekrantz och Christian Haglund, grundare av Intea i en skriftlig kommentar.

Intea har sedan 2017 obligationer noterade på Nasdaq Stockholm och har en långsiktig BBB+ rating, med stabila utsikter från kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Rating AS.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in