Anna Jönsson ny chef för Institutionella kunder på Storebrand Asset Management

Anna Jönsson är ny chef för Institutionella kunder på Storebrand Asset Management. Teamet stärks med Elias Cicek.
Publicerad

Anna Jönsson tar över som ny chef för Institutionella kunder på Storebrand Asset Management och teamet stärks med Elias Cicek.

Anna Jönsson har arbetat i Storebrand Asset Management sedan 2017 och har sedan tidigare lång erfarenhet av hållbar kapitalförvaltning, från bland annat Öhman. Hon efterträder Lars Pettersson som dock även fortsättningsvis kommer att vara en nyckelspelare i organisationen med fokus på kundrelationer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Storebrand Asset Management har växt kraftigt de senaste fem åren. Det förvaltade kapitalet har ökat från 600 till över 1000 miljarder, varav det svenska bidraget är markant. Verksamheten representerar nu även en större bredd i utbudet och erbjuder investeringar i allt ifrån aktiva och indexnära fonder till alternativa tillgångsslag såsom Private Equity, infrastruktur och fastigheter.

– Det är otroligt spännande att arbeta för en växande organisation med ett allt större erbjudande av produkter och tjänster. Det innebär att vi verkligen kan positionera oss som en långsiktig samarbetspartner till våra kunder och stötta dem på deras hållbarhetsresa, säger Anna Jönsson i pressmeddelandet.

Annons

Teamet har även förstärkts av Elias Cicek som närmast kommer från Carneo där han arbetade med institutionell kapitalförvaltning. Han har tidigare varit verksam som finansiell rådgivare på Skandia.

–  Det är en spännande fas Storebrand är inne i och jag är mycket glad och entusiastisk över att få möjligheten att arbeta tillsammans med Anna Jönsson och övriga kollegor i koncernen, kommenterar Elias Cicek i ett pressmeddelande.

Annons