FinansNyhet

Anders Malmström tar över ordförandeskapet i DLA Pipers nordiska styrelse

Anders Malmström, ansvarig för corporate för advokatfirman DLA Piper i Norden, styrelseordförande DLA Piper i Norden
Publicerad

Svensken Anders Malmström tar över efter normannen Hans Christian Brodtkorb som ordförande i ledande affärsjuridiska advokatbyrån DLA Piper. 

Marlène Sellebråten

Efter fyra år vid rodret lämnar Hans Christian Brodtkorb i Norge över ordförandeskapet i DLA Piper till Anders Malmström, som utöver det nordiska ordförandeskapet kommer att fortsätta vara ansvarig för Corporate för DLA Piper i Sverige. Anders Malmström har även tidigare under nio år varit ordförande för DLA Pipers svenska verksamhet.

– Under de senaste åren har jag varit jag delaktig i att bygga upp DLA Pipers nordiska verksamhet och jag ser ordförandeskapet som en naturlig fortsättning på det arbetet. Vi kommer att fortsätta den resa vi har påbörjat och vår vision är fortsatt densamma – att vara den ledande affärsjuridiska advokatbyrån i Norden. Vår störst resurs är våra duktiga medarbetare, med dem i fokus och i nära samarbete med våra klienter fortsätter vi att på bästa sätt utveckla våra klienters verksamhet, säger Anders Malmström till Realtid.

Med fem kontor i Danmark, Finland, Norge och Sverige, 450 jurister och en total omsättning på 155 miljoner euro 2020, har DLA Piper Nordens vuxit till Nordens största advokatbyrå.  

Annons

–  För några år sedan såg vi en möjlighet att ta en unik position som Nordens största advokatbyrå. 2016 etablerade vi den nordiska plattformen för DLA Piper i Sverige, Finland och Norge, 2017 föll den sista pusselbiten på plats när Danmark anslöt, säger Hans Christian Brodtkorb, i en skriftlig kommentar.

Han fortsätter:

– Vi toppar Mergermarkets ranking för flest genomförda deals i Norden för fjärde året i rad och vi har tagit in några av de största företagen i Norden som klienter. Jag känner mig säker på att jag lämnar ordförandeposten i trygga händer när Anders Malmström fortsätter vår utveckling, fortsätter han.

Annons
Annons