Nordic Growth Market, Anders Ackebo, Christina Ploom
Anders Ackebo tar över som ny ordförande och Christina Ploom går in som ny ledamot för NGM:s disciplinnämnd. Foto: TT och pressbild
Börs

Anders Ackebo ny ordförande för Nordic Growth Markets disciplinnämnd

Styrelsen för Nordic Growth Market har utsett Anders Ackebo till ny ordförande och Christina Ploom till ny ledamot för NGM:s disciplinnämnd. 

Publicerad 2021-12-01

Anders Ackebo har tidigare varit noterings- och övervakningschef vid Nasdaq Nordic, Senior Councel på Setterwalls advokatbyrå, och ansvarig för compliance för SEB-koncernen. Han har även erfarenhet från Finansinspektionen där han var enhetschef för värdepapper och försäkring samt rättssakkunnig i Finansdepartementet. Anders Ackebo är ledamot av Aktiemarknadsnämnden samt ordförande i Spotlight Stock Markets disciplinnämnd. Anders Ackebo valdes 2017 in som ledamot i NGM:s disciplinnämnd. Det framgår av ett pressmeddelande.

Christina Ploom är sedan 2020 vd för Amudova, som arbetar med rådgivning för noterade bolag. Hon var dessförinnan COO och marknadsövervakningschef på Spotlight Stock Market. Hon har även erfarenhet som avdelningschef för Marknadstillsyn på Finansinspektionen och från tio år på Nasdaq Stockholm. Christina Ploom är också ledamot i Spotlight Stock Markets disciplinnämnd.

Nordic Growth Markets disciplinnämnd består numera av flöjande ledamöter: Anders Ackebo, ordförande, Severin Blomstrand, vice ordförande, Bernt Magnusson, Fredrik Palm, Anna Ramel Alf-Peter Svensson och Christina Ploom.

Platsannonser

Logga in