Analytiker höjer förväntningarna på H&M efter rapporten

Taggar i artikeln

Daniel Ervér H&M Kepler Cheuvreux
Publicerad
Uppdaterad

Klädbolaget H&M:s kvartalsrapport igår visade ett betydligt högre resultat än väntat och i kölvattnet av denna har det kommit flera analytikerkommentarer.

Finwire

Kepler Cheuvreux upprepar köp på H&M och höjer riktkursen till 215 kronor från 200 kronor. Den nya vd:n Daniel Ervér bekräftade målet om en tvåsiffrig ebit-marginal under 2024 och betonade att det ska uppnås genom en förbättrad omsättningstillväxt.

– Vi höjer vårt ebit-estimat för 2024 med ytterligare 9 procent till en väntad ebit-marginal på 9,4 procent och noterar att det finns ytterligare potentiell uppsida för bolagets mål, skriver Kepler Cheuvreux i en analys.

Handelsbanken håller fast vid köp på H&M på kort sikt, samt rekommendationen outperform på lång sikt. Banken höjer sina resultatprognoser med cirka 4 procent under prognosperioden efter Q1-rapporten. På helåret spår Handelsbanken en bruttomarginal om 53,8 procent, vilket är endast 0,2 procentenheter lägre än vad H&M uppnådde under 2017. Bankens prognos för rörelsemarginalen ligger på 9,3 procent.

Annons

Pareto konstaterar att Q1-rapporten överträffade förväntningarna. De uppger att fokus nu flyttas till försäljningstillväxten under Ervérs ledning med det upprepade målet om 10 procents marginal. Paretos prognos pekar på 8,9 procents marginal i år och analyshuset ser därför uppsidesrisker för estimaten samtidigt som man applåderar betoningen om att driva försäljningstillväxten. Pareto, som har köpråd, höjer riktkursen till 205 kronor från 195.

Ålandsbankens ser förutsättningar för försäljningstillväxt under återstående kvartal i räkenskapsåret. Detta specifikt tack vare förbättringar i USA och Tyskland, som är H&M:s
två största marknader. Ålandsbanken höjer sina estimat för vinsten per aktie under prognosperioden med 3-5 procent. De har fortsatt en positiv syn på H&M. Ålandsbanken uppger också att om H&M kan hålla 10 procents marginal över tid så ser man ett långsiktigt värde på aktien kring 250 kronor.

Danske Bank har höjt rekommendationen på H&M till köp från behåll. Riktkursen höjs till 205 från 160 kronor.

Annons

Deutsche Bank upprepar sälj med riktkurs 155 kronor (140).

Goldman Sachs upprepar sälj men höjer riktkursen till 155 kronor (135).

Bryan Garnier höjer riktkursen för H&M till 195 kronor (185), upprepar köp.

Annons

DNB höjer riktkursen för H&M till 200 kronor (180), upprepar köp.

Barclays höjer riktkursen för H&M till 190 kronor (175), upprepar övervikt.

Telsey Advisory höjer riktkursen för H&M till 185 kronor (170), upprepar market perform.

Annons