Altor investerar i energiplattformen Tibber

Taggar i artikeln

Altor Tibber
Publicerad
Uppdaterad

Altor förvärvar en minoritetsandel i Tibber, den norska energileverantören och plattformen.

Realtid.se

Investeringen i Tibber har gjorts genom förvärv från befintliga aktieägare, efter Tibbers 100 miljoner dollar Serie C-runda i mars 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tibber hade i början av året nått över 400 000 hushållskunder i Norge, Sverige och Tyskland och vill expandera ytterligare inom Europa.

Som navet i ett smart hem kopplar Tibber samman oberoende och hållbara energikällor, såsom solceller med smart hårdvara som laddare för elfordon, batterier och värmepumpar för att göra elproduktion och förbrukning smartare, förutom att ge lastbalansering till nätet.

Annons

Altor tycker att investeringen passar bolagets bredare engagemang i den gröna omställningen, med nyligen genomförda investeringar som Vianode och Svea Solar. Altor kommer att stödja Tibber på dess resa mot att bli den ledande energiplattformen för hemmet.

– Tibber är ett unikt och snabbt växande företag inom det konsumentaktiverade gröna omställningsområdet. Vi är otroligt imponerade av den position och plattform som grundarna har skapat och är övertygade om att Tibber kommer att spela en allt viktigare roll för att tillhandahålla förnybar energi och smarta lösningar för hushåll över hela Europa, säger Herman Korsgaard, direktör på Altor, i en presskommentar.

Annons