Altor förvärvar majoritetsandel i Kommunalkredit

Taggar i artikeln

Altor Kommunalkredit
Publicerad
Uppdaterad

Altor har tecknat ett avtal om att förvärva en majoritetsandel på 80 procent i Kommunalkredit och ingå ett partnerskap med de befintliga ägarna och bankens ledning.

Realtid.se

Altor kommer att stödja Kommunalkredit med inkrementellt kapital och expertis. De befintliga långsiktigt orienterade aktieägarna, Interritus, Trinity Investments DAC och det österrikiska kommunförbundet kommer att förbli minoritetsaktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kommunalkredit grundades 1958 och är en leverantör av finansieringslösningar för infrastruktur- och energiprojekt över hela Europa. Med huvudkontor i Österrike med ett team på 350 heltidstjänster har Kommunalkredit förvandlats till en specialiserad infrastrukturbank, efter att ha tillhandahållit finansiering till cirka 200 projekt med kärnfokus på grön omställning och förnybar energi under de senaste sju åren.

Med 4,4 miljarder euro i tillgångar förväntas Kommunalkredit generera över 120 miljoner euro i räntenetto 2022 med en imponerande sammansatt årlig tillväxttakt på över 50 procent under de senaste åren.

Annons

Kommunalkredit och Altor är eniga i sin vision om att främja omställningen mot en grön och hållbar framtid.

–Vi är stolta och glada över att samarbeta med ledningen och nuvarande ägare av Kommunalkredit. Kommunalkredit har en unik position som finansieringspartner till några av de mest framstående gröna omställningssatsningarna, säger Paal Weberg, Co-Managing Partner på Altor i en skriftlig kommentar.

Annons