Finans Nyhet

Alla var där när Wallenberg och Bonnier blev ett

Publicerad
Uppdaterad

Höjdare från finansvärlden var med och såg när Wallenbergs styvdotter blev fru Bonnier.

Sara Johansson

Emelie Eklund Sachs, dotter till Bengt Eklund och Fanny Sachs Wallenberg, har gift sig med Peder Bonnier, son till direktör Carl-Johan Bonnier.

Emilies mamma Fanny Sachs är numera gift med Marcus Wallenberg som är kusin med Jacob och Peter Jr (Poker) Wallenberg. Fanny Sachs är i sin tur syster till Daniel Sachs som är vd i Proventus. Deras farfars far var Josef Sachs som grundade Nordiska Kompaniet i Stockholm.

Peder Bonniers pappa, Carl-Johan Bonnier är direktör och styrelseordförande i Bonnierkoncernen. Cal-Johan Bonniers farbröder var Lukas och Albert Bonnier.

Annons

Paret Emelie Eklund Sachs och Peder Bonnier gifte sig i Seglora Kyrka på Skansen, enligt Svensk Damtidning.

Bröllopsmiddagen hölls för 230 gäster i familjen Bonniers Nedre Manilla på Djurgården.

Wallenberg-släkten kunde inte vara sämre och bjöd dagen efter bröllopet på brunch på Villa Täcka Udden på Djurgården i Stockholm, även känd som Investors representationsställe.

Annons

Bland de 230 gästerna fanns bland annat Isabelle Brummer med sin pojkvän Adam Lewenhaupt. Isabelle Brummer är dotter till finansmannen Patrick Brummer som startade hedgefonden Brummer & Partners. I dag en av Sveriges rikaste män.

Estelle von Schinkel, vd för Friday TV kom med fästmannen Anders Bodén och såg paret vigas.

Bland släkten till paret kom kusinen till Peder Bonnier – Johan Bonnier med föräldrarna Mimmi och Hans Jacob Bonnier. Även Helena Bonnier med dottern Malena Bonnier kom. Helena Bonnier är politiker och ordförande i Flying doctors of Africa. Malena Bonnier är faster till brudgummen.

Annons

Brudens far Bengt Eklund och faster samt skådespelaren Britt Ekland såg på när paret sa Ja i kyrkan. Brudens systrar Ellen Stendahl, Siri Eklund och styvsyster Jessica Wallenberg såg sin syster gifta sig.

Systrarna Jeanette och Charlotte Bonnier, döttrar till förlagsgrundaren Albert Bonnier, fanns också på plats.

I löjtnantsuniform kom bankiren Henric von der Groeben från EFG Bank med sin flickvän Sophie Westerberg.

Marskalk på bröllopet var prinsessan Christinas yngsta son Victor Magnusson.

Annons