Finans Nyhet

All time high (igen) – här är veckans mest lästa artiklar

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Med risk för att verka tjatig, men även denna vecka noterar Realtid nytt All time high med 256 000 besökare och 567 000 sidvisningar. Nu fattas bara att några fler av er också tecknar en prenumeration, så att vi får ännu bättre förutsättningar att göra relevant journalistik.

Och vad har alla dessa 256 000 besökare läst då? Jo, om nya nätavgifter, centralstyrda ICA-priser, om två gamla Saabbilar i nyskick och allt möjligt som handlat om inflationen och kollapsade banker – bland mycket annat. Här är veckans topp tio>>

Camilla Jonsson

Chockbeskedet: Höjda nätavgifter för alla med solpaneler: ”Ett dråpslag”

Energimarknadsinspektionen kräver nu att landets alla elnätsbolag höjer nätavgifterna för villaägare med solceller på taket – och alla andra småskaliga producenter av solel. Branschföreningen Svensk Solenergi menar att beskedet är ett dråpslag för alla mikroproducenter som investerat i solceller med nuvarande elnätstariffer i kalkylen.
Publicerad: 21 mars
Läs hela artikeln här>> 

Nya uppgifter stärker misstankarna om centralstyrda ICA-priser

Nu har dataentreprenören Jens Nylander grävt vidare bland ICA:s priser och e-handelssystem – och hittat nya uppgifter som stärker misstanken om centralstyrda priser och eventuell kartellbildning.
Publicerad: 23 mars
Läs hela artikeln här>>

”Det här har vi inte sett sedan 90-talskrisen”

Bankerna bedöms bli mer avvaktande till att öka utlåningen till fastighetssektorn under 2023 och pressen på bolagen att minska sin skuldsättning fortsätter att vara hård. Det skriver Handelsbanken i sin färska fastighetsrapport.
Publicerad: 22 mars
Läs hela artikeln här>>

Annons

Kvdbil säljer två Saab 9-3 i nyskick

För en Saabentusiast kan det nu vara sista chansen att få tag i en Saab 9-3 i så nära nyskick som möjligt.
Publicerad: 23 mars
Läs hela artikeln här>>

Han anmäler misstänkt kartellbildning hos ICA till Konkurrensverket

Efter att ha analyserat 1 232 aktiebolag, cirka 13 000 årsredovisningar och jämfört geografisk prissättning har Jens Nylander identifierat misstankar om samarbeten och möjlig kartellverksamhet mellan ICA:s livsmedelsbutiker. Därför anmäler han nu ICA Gruppen till Konkurrensverket.
Publicerad: 23 mars
Läs hela artikeln här>>

Esse om Easees farliga laddboxar: ”En tidsfråga innan det skulle upptäckas”

Teknikbloggaren Peter Esse sågar Easees förklaring att laddboxarna Easee Home och Easee Charge skulle vara säkra. Han menar att boxarna inte bara är livsfarliga just nu, utan att de dessutom blir sämre över tid.
Publicerad: 18 mars
Läs hela artikeln här>>

Annons

Adalberths solcellsbolag säkrar egen kisel – flyttar hem produktionen från Kina

Solcellsbolaget 1Komma5°, tidigare Cellsolar, har tecknat avtal om att köpa kisel från Tyskland. Affären gör det möjligt för bolaget att börja producera solpaneler i Europa istället för Kina.
Publicerad: 22 mars
Läs hela artikeln här>>

ABG massrekryterar från Carnegie: ”Ska vara etta på private banking om fem år”

Nu har Jonas Ingerdal Predikaka välkomnat sina första kollegor till den satsning på Private Banking som ABG Sundal Collier håller på att bygga upp. Ambitionerna är höga och kollegorna kommer alla från Carnegie – samma bank som Predikaka själv lämnade förra året.
Publicerad: 21 mars
Läs hela artikeln här>>

Därför är hela systemet mera störningskänsligt nu

Allt för snabb kredittillväxt relativt den underliggande ekonomiska aktiviteten och därmed skuldbetalningsförmågan kommer förr eller senare att hitta sina offer. Realtids Per Lindvall känner igen mönstret.
Publicerad: 20 mars
Läs hela krönikan här>>

Annons

Bakslag för Castellum: Säve flygplats läggs ner – igen

Landningsbanan på Säve flygplats i Göteborg läggs ner – igen. Castellum tonar dock ner betydelsen av en nedlagd bana, och menar att visionen om en samlingsplats för logistik och mobilitet inte har förändrats.
Publicerad: 21 mars
Läs hela artikeln här>>

Annons