Nytt jobb

Alexander Vlaskamp utsedd till försäljningsdirektör och medlem av Scanias verkställande ledning

Alexander Vlaskamp har utsetts till medlem av Scanias verkställande ledning och chef för bolagets försäljningsverksamhet (Executive Vice President, Head of Sales and Marketing).

Uppdaterad 2020-06-04
Publicerad 2020-06-03

Alexander Vlaskamp tillträdde den 1 juni, efter att ha varit tillförordnad befattningen sedan den 30 april, och rapporterar till Scanias vd och koncernchef Henrik Henriksson. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alexander Vlaskamp är ingenjör med kandidatexamen från HAN-universitetet i Nederländerna 1995. Sedan han anställdes vid Scania i Tyskland 1996 har Alexander Vlaskamp haft ett flertal ledande befattningar inom bolagets europeiska försäljnings- och serviceverksamhet, bland annat som chef för Scanias marknadsbolag i Tyskland, Österrike och Polen. 2017 utsågs han till chef för Scanias globala lastbilsförsäljning (Senior Vice President, Trucks).

– Jag välkomnar Alexander Vlaskamp till ledningsgruppen. I hans uppdrag ingår att fortsätta arbetet med att stärka Scanias globala marknadsnärvaro och ledande roll i omställningen till hållbara transporter, säger bolagets vd och koncernchef Henrik Henriksson i en skriftlig kommentar.

Alexander Vlaskamp efterträder Karin Rådström, som lämnade bolaget den 30 april.

Platsannonser