Juridik Nyhet

Alecta leder grupptalan mot First Republic Bank

Taggar i artikeln

Alecta
Peder Hasslev, vd för Alecta.
Publicerad
Uppdaterad

Alecta kommer att leda grupptalan mot First Republic Bank med målet att få tillbaka så stor del som möjligt av det kapital som investerare förlorat.

Realtid.se

Alecta har av en amerikansk domstol utnämnts att vara ledande kärande (Lead Plaintiff) i det pågående amerikanska grupptalansmålet relaterat till First Republic Bank. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har en plikt att vidta de rättsliga åtgärder vi kan för att få tillbaka så stor del som möjligt av kapitalet efter First Republics kollaps, säger Peder Hasslev, vd Alecta, i en skriftlig kommentar.

Processen drivs med hjälp av amerikanska processadvokater. Genom att ta en aktiv roll i denna process arbetar Alecta för att maximera storleken på det kapital som kan återvinnas för såväl Alectas räkning som för övriga deltagare i denna grupptalan.

Annons

Alecta skriver att det i dagsläget är msvårt att bedöma hur stora summor som är möjliga att återvinna och i en grupptalan av detta slag tar det normalt flera år innan en lösning nås.

Alecta deltar också passivt i grupptalan gentemot de amerikanska bankerna Signature Bank och Silicon Valley Bank, dessa leds dock av andra investerare.

Annons