Ål time low? PM Nilsson avgår efter två månader

Taggar i artikeln

PM Nilsson Ulf Kristersson
Efter nio år som ledarskribent på Dagens Industri rekryterades PM Nilsson till jobbet som statssekreterare hos Ulf Kristersson för två månader sedan.  Nu avgår han. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

I ett inlägg på Facebook skriver PM Nilsson att han lämnar jobbet som Ulf Kristerssons (M) statssekreterare efter turerna kring ålfisket,

Realtid.se

Efter nio år som ledarskribent på Dagens Industri rekryterades PM Nilsson till jobbet som statssekreterare hos Ulf Kristersson för två månader sedan.  Nu avgår han, och det är för att han i september 2021 drog upp fyra ålryssjor, ett fiskeredskap, i sin båt i Karlskrona skärgård. Han ertappades då av två anställda vid Havs- och vattenmyndigheten. Han nekade då till att ryssjorna var hans. Och han fortsatte att neka till anklagelserna även när Karlskronapolisen kontaktade honom före jul 2022, något han själv har skrivit om på sin Facebooksida.

Efter jul kontaktade PM Nilsson polisen och ändrade sina uppgifter.

Under torsdagskvällen meddelar statssekreteraren att han nu lämnar sin tjänst.

Annons

”Ålfisket för 1,5 år sedan och turerna runt det har jag tidigare bett om ursäkt för och böter är betalda. Jag förstår hur olämpligt det var att fiska ål utan tillstånd och att inte säga som det var till myndigheterna – även om jag sedan ringde tillbaka till polisen och erkände att jag tagit upp 15 fiskar”, skriver PM Nilsson i samband med avgångsbeskedet på torsdagen, något som Aftonbladet var först med att rapportera.

I ett sms till DN skriver statsminister Ulf Kristersson (M) att han kommer att vara saknad.

”PM Nilsson har bestämt sig för att lämna sin tjänst som statssekreterare i Statsrådsberedningen. Jag tycker naturligtvis att det är tråkigt att denna situation har uppstått, men jag har förståelse för hans beslut. PM Nilsson har varit en uppskattad medarbetare i laget och är en mycket kompetent person. Vi kommer sakna honom.”

Annons

PM Nilsson hann vara statssekreterare i drygt två månader.

Annons