Finans Nyhet

Aktiesparna kräver skadestånd på 3,7 miljarder

Birgitte Bonnesen, Michael Wolf och Peter Norman. Foto: TTBirgitte Bonnesen, Michael Wolf och Peter Norman. Foto: TT
Birgitte Bonnesen, Michael Wolf och Peter Norman. Foto: TT
Publicerad

Birgitte Bonnesen, Michael Wolf  och Peter Norman – de tre ingår i en grupp på totalt 14 personer som Aktiespararna vill att Swedbanks nuvarande styrelse ska initiera en skadeståndsprocess mot.

Realtid.se

Aktiespararna framför i ett brev till Swedbanks styrelse ett krav på  3,7 miljarder kronor. En advokatbyrå står redo att åta sig uppdraget. Det rapporterar SvD.

– Swedbank har fått böta 4 miljarder till Finansinspektionen. För oss är det självklart att någon måste hållas ansvarig för det. Samtidigt ser vi stora möjligheter att faktiskt få tillbaka en del av pengarna, säger Joacim Olsson, vd för Aktiespararna till SvD.

Organisationen har under torsdagen budat över ett brev till styrelsen. Dessutom har en begäran skickats till bankens bolagsstämma den 25 mars i år.

Annons

Aktiespararna vill att styrelsen får i uppdrag att inleda en skadeståndsprocess mot en eller flera av de 14 namngivna före detta ledamöterna.

Utöver de tre redan nämnda finns även Anders Sundström, Ulrika Franke, Pia Rudengren, Karl-Henrik Sundström och Mats Granryd med på listan.

Joacim Olsson uppger att organisationen har förankrat sitt förslag hos andra storägare. 

Annons

Ger Swedbanks styrelse klartecken är Roschier advokatbyrå  beredd att företräda Swedbank som ombud.

 

 

Annons

 

Annons