Ägs av Huawei – här är nästa kinesiska elbilsutmanare som satsar på Sverige

Taggar i artikeln

Elbilar Huawei
DFSK är namnet på bolaget som delvis ägs av Huawei och som i morgon börjar visa upp nya bilen Seres 5 på Brussels Motor Show i Belgien.
Publicerad
Uppdaterad

Efter MG, BYD, Aiways och Xpeng är det dags att lägga ytterligare ett kinesiskt elbilsföretag på minnet. DFSK är namnet på bolaget som delvis ägs av Huawei och som i morgon börjar visa upp nya bilen Seres 5 på Brussels Motor Show i Belgien.

Anders Frick

Seres 5 är en bil från Dongfeng Sokon, DFSK, som lanseras i Europa i vår. Bilen har en V2L-funktion, alltså ett eluttag som kan ge ström till kaffebryggare, hårtorkar eller annan elektrisk utrustning som man kan behöva använda på sin bilfärd. Bilen har även en V2V-funktion som kan hjälpa till att ladda andras elbilar vid nödsituationer.

Bilen accelererar från 0 till 100 km/h på 3,7 sekunder, har en permanentmagnetmotor och ett vridmoment på 960 Nm. Kort sagt: Detta är ett energiknippe till bil!

Framsätet i bilen erbjuder inte enbart ventilation, värme och minne utan även massage. Bilen har ett panoramaglastak och ett batteri som är 88 kWh stort, vilket under bra väder- och körförhållanden kan ge en räckvidd på upp till ungefär 50 mil.

Annons

Bilen har även 18 funktioner för assisterad körning, drygt 300 smarta röstassistenter i form av 8 aktiva servicepåminnelser, 14 telefonfunktioner, 17 navigationsfunktioner, samt 35 multimediafunktioner. Dessutom finns 3 smarta lägen (viloläge, tillfälligt stoppläge, campingläge) och över 20 ”Smart Car Ecology”-enheter (onlinekarta, onlinemusik, bilspel, DAB-digitalradio).

Bolaget har genom året dragits med ekonomiska utmaningar, men enligt Ny Teknik så gick telekombolaget Huawei in som delägare under 2021, och har bland annat varit med och utvecklat just Seres 5.

 

Annons

Annons