Finans

Affärstidningen Veckans Affärer borta till årsskiftet

Anrika ekonomitidskriften Veckans Affärer läggs ned vid årsskiftet. 

Uppdaterad 2019-09-06
Publicerad 2019-09-05

Enligt Peter Fellman, affärschef för DI-gruppen och chefredaktör för Dagens Industri, passar Veckans Affärer inte in i resten av BBM:s och Dagens Industris profil.

– Sedan jag blev affärsansvarig för DI-gruppen har vi tagit fram en strategi där Dagens Industri ska vara det breda varumärket som kompletteras med mer nischade varumärken inom BBM. Tyvärr ser vi inte att Veckans Affärer fyller den nischade funktionen, säger han till branschtidningen Dagens Media.

Beslutet ingår i en del av ett större kostnadsbesparingsprogram på BBM. Strax före sommaren lade BBM också ned tidningen Medievärlden. Under hösten kommer även Veckans affärers systersajt Bonniermanagement 360° att avvecklas.

Veckans Affärer har getts ut sedan 1965. 2013 minskades den tidigare veckoutgivningen till varannan vecka och sedan 2017 är den en månadstidning. Utgivningen ska fortsätta fram till årsskiftet.

Veckans Affärers kringaffärer, ett vd-nätverk och eventverksamhet, kommer att finnas kvar men ligga inom ramarna för Dagens industri.

Tidningens första chefredaktör var den legendariske tidningsmannen Gustaf von Platen. Under hela 1980-talet och inledningen av 1990-talet tillhörde tidningen tillsammans med Dagens Industri och Affärsvärlden de ledande tidningarna om ekonomi och börs i Sverige.

Nuvarande chefredaktör Åsa Uhlin har varit tidningens chef sedan 2015.

Platsannonser