Mattias Lindberg tar med sig hela personalen från Affärsadvokaterna och går till Bird & Bird istället.
Juridik

Affärsadvokaternas hela styrka ansluter till Bird & Bird

Med grundaren Mattias Lindberg i spetsen går all personal i Affärsadvokaterna över till advokatbyrån Bird & Bird. De ska stärka upp inom frågor kopplade till integritetsskydd – ett område där efterfrågan växer snabbt.

Uppdaterad 2019-05-03
Publicerad 2019-05-02

Idag välkomnades det nya teamet från Affärsadvokaterna till Bird & Birds kontor i Stockholm. Hela personalstyrkan från Affärsadvokaterna ska förstärka commercialgruppen, vilket innebär fokus på strategiska avtal och integritetsskyddsfrågor. Här ingår även outsourcing, tvistelösning och upphandling, framförallt mot techbranschen.

– Diskussioner med Bird & Bird har pågått under hela våren. Det som lockar är byråns goda rykte och höga kompetens så beslutet känns rätt, säger Mattias Lindberg, som blir chef för Commercialgruppen, till Realtid.

I teamet som ansluter finns två biträdande jurister; Marcus Lorentzon och Sofia Pensar, en trainee; Vendela Nilert och en projektledare; Charlotta Sandström.

Mårten Willamo, Managing Partner på Bird & Bird i Sverige beskriver affärsområdet Commercial som “en av de viktigaste globalt och i Norden”.

– Commercial utgör på många vis en del av ryggraden i verksamheten. På nordisk nivå kan vi nu knyta ihop den kommersiella delen av vårt erbjudande på ett ännu tydligare och mer effektivt sätt.

Särskilt har efterfrågan kopplad till integritetsskyddsfrågor ökat,  mycket med anledning av GDPR och de tillsynsärenden som genomförs av Datainspektionen, menar Mårten Willamo.

– Behovet av spetskompetens inom integritetsfrågor blir ännu viktigare. Med det nya teamet på plats har vi ytterligare stärkt den delen av vårt erbjudande.

Totalt består nu Bird & Birds commercialteam i Stockholm av nio personer.

Platsannonser

Logga in