Finans

Adelis investerar i Nordomatic

Investmentbolaget går in som ny huvudägare i leverantör av lösningar till byggbranschen.

Publicerad 2016-02-29

Adelis Equitys blir via fonden Partners I Fund ny huvudägare i Nordomatic efter köp av befintliga aktier. Fram tills nu har Sobro varit storägare, ägarpartnern som grundades av bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg.

Vi har varit med och utvecklat Nordomatic tillsammans med ledning och övriga ägare under en intressant period och bolaget har haft en stark utveckling vad gäller tillväxt och lönsamhet såväl som marknadspositionering. Att i det här läget växla över till Adelis som ny huvudägare i bolagets nästa fas känns helt naturligt och vi bedömer det som bra för företaget, säger Mikael Ludvigson, partner på Sobos.

Nordomatic är en leverantör av energi- och miljösmarta automationslösningar till fastighets-, installations- och byggföretag och omsätter 330 miljoner och har 175 anställda.

Förvärvet innebär inga förändringar vad gäller verksamheten och Nordomatic fortsätter att agera självständigt för att fullfölja den strategiska plan styrelsen beslutat om. Ordförande Torbjörn Torell och vd Olov Schagerlund fortsätter i sina respektive roller.

– Vi tror starkt på marknaden för fastighetsautomation och 'smart buildings'. Nordomatic har under de senaste åren etablerat sig i en ledande position bland de fabrikatsoberoende aktörerna. Vår ambition är att tillsammans med ledningen växla upp Nordomatics spännande tillväxtresa under de närmaste åren och expandera i både Sverige och övriga Norden, säger Adelis partner Jan Åkesson i en kommentar.

Den strategiska plan Nordomatic arbetar på löper fram till 2020.

– Vi tackar Sobro för ett mycket bra stöd i utvecklingen av Nordomatic så här långt och välkomnar Adelis som ny huvudägare. Adelis har en mycket relevant och djup erfarenhet av installationsbranschen, vilket nu kommer oss till del. Marknadsläget är gynnsamt och vi räknar med att utan avbrott fullfölja vår strategiska plan, säger ordförande Torbjörn Torell.

Platsannonser