Annons

Annons

Addnode köper två bolag på två dagar

IT-bolaget Addnode har köpt Intrinsys som säljer programvara och tjänster för att hantera produktlivscykler, PLM. Under gårdagen förvärvade Addnode det brittiska programvarubolaget Service Works Group.

Köpeskillingen är 119 miljoner kronor kontant vid tillträdet den 1 augusti, med tillägg på som mest 43 miljoner, framgår av ett pressmeddelande.

Intrinsys hade 2016 en nettoomsättning på 164 miljoner kronor och en vinst EBITDA på 27 miljoner kronor.

Intrinsys är en partner till Dassault Systèmes och är Storbritanniens största leverantör av PLM-programvara och supporttjänster. Bolaget levererar projekt till företag inom bil-, flyg, Formula 1-, marin-, olja & gas-, och den industriella sektorn. Intrinsys har 60 medarbetare och har sitt huvudkontor i Milton Keynes, England, och en filial i Sydafrika.

Annons

Annons

– Förvärvet av Intrinsys passar väl in i Addnode Groups strategi att expandera i Europa genom att förvärva kompetenta value added resellers av Dassault Systèmes programvara, säger Addnodes koncernchef Johan Andersson i pressmeddelandet.

Intrinsys ska tillsammans med Tecnhia, förvärvat 2004, bilda ett affärsområde för PLM inom Addnode. Affärsområdet kommer att ha 600 medarbetare i Finland, Indien, Norge, Slovakien, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Tyskland, USA och Österrike med en sammanlagd nettoomsättning på 946 miljoner kronor, proforma 2016. Technias vd Jonas Gejer blir affärsområdeschef.

Addnode kommunicerade i går måndag ett annat bolagsförvärv i motsvarande storleksordning inom en annan verksamhet. Det handlade då om det brittiska programvarubolaget Service Works Group, verksamt inom fastighetsförvaltning.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons