FinansNyhet

Accenture lanserar innovationscenter i Riga

Accenture Innovation Center för Oracle i Riga i Lettland
Publicerad

På innovationscentret kommer kunder i Norden och Baltikum kunna testa Oracles lösningar utan de uppstartskostnader som det ofta medför. Innovationscentret blir en del av Accentures Innovation Centers globala talangnätverk.

Miriam Istner-Byman

Accenture lanserar ett Innovation Center för Oracle i Riga, Lettland, för att driva innovation i existerande och framtida Oracle-lösningar. Innovationscentret för samman Accentures expertis med ledande lösningar från teknikföretaget Oracle.

På Accentures Innovation Center för Oracle kan kunder delta i interaktiva workshops tillsammans med experter från Accenture och Oracle och samtidigt genomföra pilottester och dra nytta av bästa aktuella praxis. Kunder kan sedan ta del av lösningen eller resultatet genom en flexibel molnplattform baserad på Oracles molntjänster

Centret i Riga ger tillgång till de senaste lösningarna från Oracle, med fokus på molnlösningar från Accenture Oracle Business Group (AOBG). Gruppen bildades av Accenture och Oracle i april 2015 för att hjälpa kunder att snabbare och med lägre risk flytta delar av sin verksamhet till molnet. Efter den lyckade satsningen har erbjudandet utökats och innefattar sedan september 2016 lösningar för Infrastructure-as-a-Service, i tillägg till de ursprungliga erbjudandena inom Software-as-a-Service och Platform-as-a-Service.

Annons

– Med Accentures nya innovationscenter för Oracle ger vi våra kunder möjlighet att experimentera med ny teknik utan att behöva göra stora förskottsinvesteringar. Vi kommer på ett tidigt stadie kunna erbjuda tillgång till nya lösningar från Oracle och erbjuda branschöverskridande och branschspecifika tjänster. Det innebär snabbare och mer kostnadseffektiva implementeringar, vilket förbättrar våra kunders resultat och gör dem mer konkurrenskraftiga”, säger Kurt Hjelmeland, Oracle Practice lead på Accenture i Norden, i ett pressmeddelande.

Fler än 170 medarbetare från Accenture med expertkunskaper inom Oracles lösningar kommer att arbeta på innovationscentret i Riga, som dessutom blir en del av Accentures Innovation Centers globala talangnätverk. Företag från ett flertal branscher från hela Norden drar redan nytta av centrets tjänster. Accenture har arbetat nära Oracle i mer än 20 år och har fler än 52.000 konsulter runt om i världen med bred erfarenhet av Oracles lösningar. Dessa hjälper kunder i sin digitala transformation genom affärslösningar som utvecklas i takt med att deras digitala affärer blir allt fler.

Annons