Annons

Annons

Accenture

Närmare 9 miljarder kronor av de svenska bankernas intäkter från betalningar kan gå förlorade de kommande sex åren på grund av konkurrerande digitala betalningslösningar från andra aktörer. Det visar en ny studie från Accenture.

UPPDATERAD Accenture köper telekomkonsulten Northstream, med en årsomsättning på cirka 45 miljoner kronor, för att bredda sin kompetens inom kommunikations- och nätverkstjänster. 

UPPDATERAD Sedan 2014 har ett enormt digitalt transformationsprojekt pågått på Nordea. Först i slutet av 2020 kommer det att vara klart – omkring ett år efter planen, jämfört med leverantörens ursprungliga pressmeddelande. Teknikprojektet ingår som en viktig del i kravspecen när Nordea nu letar ny vd.

Nästan hälften av svenska kunder till banker och försäkringsbolag vill dela personlig data för att få tillgång till bättre erbjudanden, personlig service och lägre priser. Det visar en ny undersökning från Accenture.

Accenture har ingått avtal om att förvärva danska Hjaltelin Stahl, en kreativ digital byrå specialiserad på kanalöverskridande marknadsföring och kundupplevelser.

Antalet aktörer på den nordiska bankmarknaden har minskat med 13 procent under de senaste tolv åren, samtidigt som 23 procent av alla aktörer på marknaden är nykomlingar.

Sidor