Bala Periasamy, Accenture Security i Sverige & Åse Holmberg, vd, Sentor.
Bala Periasamy, Accenture Security i Sverige & Åse Holmberg, vd, Sentor. Foto: Accenture
Cybersäkerhet

Accenture förvärvar svenska cybersäkerhetsspecialisten Sentor

Accenture stärker positionen inom cybersäkerhet genom förvärvet av svenska Sentor, specialist inom cybersäkerhet och managed security services, MSS.

Uppdaterad 2021-06-29
Publicerad 2021-06-29

Accenture har förvärvat Sentor, med huvudkontor i Stockholm samt filialer i Gävle och Malmö, för en hemlig köpeskilling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sentor har cirka 80 medarbetare och kunder inom bland annat finans, försäkring, tillverkande industri och detaljhandel. Verksamheten kommer att ingå i affärsområdet Accenture Security.

– Sentor har ett väldigt högt anseende inom cybersäkerhetsbranschen i Sverige, tack vare deras långa erfarenhet av att leverera avancerade cybersäkerhetslösningar på den svenska marknaden. De har lyckats attrahera exceptionell talang och fostra en stark kultur med fokus på innovativa teknologier som är unik för branschen. Vi är glada att välkomna dessa ytterst kompetenta medarbetare som kommer att stärka vår förmåga att erbjuda högklassig cybersäkerhet till våra kunder, säger Bala Periasamy, som leder Accenture Security i Sverige, i en presskommentar.

Platsannonser

Logga in