FinansNyhet

5 000 passagerare drabbas av inställda flyg på Heathrow

Publicerad

Storbritannien största flygplats Heathrow ställer in 30 flyg för 5 000 passagerare på grund av tekniska problem med bagage. Det skriver BBC News.

Finwire

Flygplatsen har bett flygbolagen att minska 10 procent av sina flygningar på terminal två och tre under måndagen. En minskning av antalet flygningar skulle minimera effekterna av de tekniska problem som påverkar bagagesystemen.

British Airways sa till BBC att de hade gjort ett litet antal avbokningar, men deras passagerare kommer att kunna ta emot de allra flesta av sina kunder på nya flygningar.

Easyjet har dock planer på att minska 7 procent av sina flygningar mellan juli och september efter att de varit tvungna att flytta till Heathrow på grund av personalbrist på Gatwick där de vanligtvis är verksamma.

Annons

–Tillsammans med flygplatstak vidtar vi förebyggande åtgärder för att öka motståndskraften under resten av sommaren, inklusive en rad ytterligare flygkonsolideringar på de drabbade flygplatserna, varslar kunderna i förväg och vi förväntar oss att de allra flesta kommer att bokas om på alternativa flyg inom 24 timmar, säger Johan Lundgren, vd på Easyjet.

Annons