10x Podden med CAKE-grundaren Stefan Ytterborn: ”Man måste vara lite blåst”

Taggar i artikeln

10x-podden
Stefan Ytterborn.
Publicerad
Uppdaterad

I andra avsnittet av 10x Podden med Båge och Bergsten så får vi träffa serieentreprenören Stefan Ytterborn. Han gick från att ha ett av de det hetaste startup-bolagen på marknaden för elektriska fordon, CAKE, på god väg att stänga en C-runda på 500 Mkr och med IPO-planer, till att få ställa om planerna för att anpassa sig till avvaktande marknad där investerarna sitter på händerna.

Realtid.se

Han berättar om vikten av att ha en positiv attityd i förhållande till sina investeringar, även när det är jobbigt, och vara uthållig och tror på det man gör:

–Skulle man förstå utmaningarna och problemen som kommer längs vägen så skulle man aldrig sätta igång. Man måste vara lite blåst och naiv, säger Stefan Ytterborn i 10x-podden.

Han delar också med sig av sin syn på aktier som Autoliv, SSAB, Tesla, Volvo Cars och H&M i segmentet ”tummen upp eller ned” samt svarar på frågan ”all in” om hur han skulle investera upp till 10 Mkr just nu om han inte fick göra det i sina egna bolag (svaret kanske kommer att förvåna dig).

Annons

I veckans highlight intervjuas Arcarios vd Torbjørn Bull Jenssen. Bolaget, som är noterat på Nasdaq First North, tidigare hette Arcane Crypto och är idag ett investmentbolag inom fintech och krypto. Torbjørn ger sin syn på marknaden för kryptovalutor och utvecklingen av bitcoin hittills under 2023 och vad han tror om utvecklingen framåt.

Länk till podden:

Annons

Podden programleds av Joakim Båge, affärsängel och grundare av revvr samt Daniel Bergsten, grundare av Narva, och i dag är affärsängel och rådgivare och distribueras i samarbete med Realtid. Vill du också synas med din podd här? Skicka ett mail till maria.pellborn@realtidmedia.se

Disclaimer:
”Kom ihåg att inget av innehållet i denna podd ska ses som investeringsråd. Vi föreslår alltid att rådslå med sin bank eller finansiella rådgivare utifrån ens egna ekonomiska förutsättningar att investera i aktier. Investeringar i aktier medför alltid risk att man förlorar pengarna. Lyssnarna kan också anta att vissa av bolagen som medverkar i programmet betalar för det i form av sponsorskap, annonsplats eller genom ett tidigare eller pågående rådgivningsuppdrag hos någon av programledarnas företag.”

_____________________________________________________________________________

Annons

 

______________________________________________________________________________

Annons