10x podden: Bornold, börsen och en ilsken Ilija

Taggar i artikeln

10x-podden
Publicerad
Uppdaterad

”Dags att bygga verandor och skit igen som om inget har hänt!” Det säger den frispråkiga Joakim Bornold efter Riksbankens senaste räntepaus och det tidiga tomterallyt på börsen i det senaste avsnittet av podden 10x som görs i samarbete med Realtid.

Realtid.se

Joakim Bornold blev välkänd som sparekonom och är i dag grundare av Levler som på allvar ska utmana Avanza och Nordnet. I podden ger han sin syn på börsen framåt och ger tummen upp åt bland annat byggrelaterade aktier som BHG och Peab. Han ger också sin syn på krypto samt Clas Ohlson, Ericsson, Embracer och SBB.

Han delar även med sig av historien om hur han inför sina barn blev uppringd och utskälld av SBB:s tidigare vd Ilija Batljan efter ha uttalat sig kritiskt om bolaget i media.

Annons

I den andra delen av podden träffar vi videoteknikbolaget Qbricks vd Fredrik Fagerlund som berättar om bolaget och investmentcaset. Bolaget, som är noterat på NGM Nordic SME, genomför nu en företrädesemission den 7-21 december på 7,5 Mkr som redan är säkrad till 60 procent genom teckningsförbindelser från ledning och befintlig ägarkrets.

–Det är tufft att i dagens klimat kapitalisera upp bolag och därför är jag stolt att vi faktiskt har det stödet från ägare, styrelse samt mina kollegor i ledningen. Vi vill nu också ge övriga ägare möjlighet att delta på samma villkor, säger Fredrik Fagerlund.

Annons

Annons