1 miljon stöder Cecilia Malmström

Folkpartiets Cecilia Malmström har i dagarna samlat in 1 miljon namnunderskrifter för att stoppa pendlandet mellan Strasbourg och Bryssel. 12 gånger om året tar parlamentarikerna och reser till Strasbourg. Något som kostar flera hundra miljoner euro per år.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2006-09-19

Cecilia Malmström lanserade webbsajten oneseat.eu i maj i år får att påverka parlamentet och kommissionen att det är ett slöseri med pengar att skeppa parlamentarikerna fram och tillbaka mellan två städer.

På oneseat.eu har det varit möjligt att registrera sitt namn, och i går fick Cecilia Malmström sin miljonte underskrift.

– Att tvingas resa till ett andra parlament 12 gånger om året är inte försvarbart, säger Cecilia Malmström till Reuters.

Även EU-kommissionär Margot Wallström har påpekat att Strasbourg har spelat ut sin roll som extra parlament.

– Vad som tidigare var en positiv symbol för samförståndet mellan Frankrike och Tyskland har i dag blivit en negativ symbol. Det symboliserar bortkastade pengar, byråkrati och galenskap, säger Margot Wallström till tidningen EU Observer.

Cecilia Malmström håller i eftermiddag en presskonferens där hon avslöjar nästa steg i kampen för att lägga ner EU-parlamentet i Strasbourg

Platsannonser

Logga in